Sunday, October 2, 2011

NW -product of herbalife-


Just nk share.. ^_^.. meh klik link kt bwh ni.. sebelum ni pinggang gua mmg selalu sakit tp bila pakai produk ni sakit semakin berkurangan.. 





Thursday, July 21, 2011

finally freedom from PSM.. ^_^

lps ni hidup aku dh xda perkataa PSM lagi..sonok btol..huhuhu..ni la muka happy bila dh x payah sibuk2 ngn psm ni...hehhehe..... :D

happy time :P

tanggal 20 Julai 2011 settle lah PSM aku or nama  penuhnya Projek Sarjana Muda..sem dpan aku dh x jumpa dh PSM ni..heheheh..org lain settle benda ni mggu lps lagi (15 Julai 2011) tp aku lmbt cikit la sbb byk yg kena tambah..huhu..mmg penat gila sapa yg ambik psm ni..tambah2 aku ni, dr kampus induk ke kampus bandar aku pegi dlm 1 hari..penat siot...tp aku snggup penat utk siapkan benda alah ni..hahahha..at the end settle sudah psm aku!!!last2 hari yg aku nant2 kan dh tiba..dan ramai yg aku nk ucapkan trima kasih sbb tolong aku siapkan PSM ni..

firstly to my ex-housemate @ roomate -->> peah a.k.a faezah bahron sbb tlg setel kan bab 4 aku ari tu..thx roomate..syg ko.. ^_^..dia byk tlg aku dlm report la..aku xtau apa2 nant dia ajar..roomate yg paling best, suka kecoh2, suka meroyan bersama aku dan byk lagi la..hehhe

second, reen a.k.a fazreen tan..dia ni plak, tlg setel kan aku nyer cd cover..dia pndai cikit bab2 design ni..aku kurang kalo nk design2..hahah..thx so much cik adik..i also luv u.. :). dia gak la yg tlg print kan cd cover aku..

org yg ke-3 plak, mek yu a.k.a nur hidayu..ha dia ni byk bg semangat kt aku..suka bg pendapat yg bernas kt aku..dia tlg tgkan projek aku then dia dpt solution apa problem projek aku tu..then projek aku tu dh function cuma score je aku x dpt buat time present psm 2 tu..heheh..tp apa2 pn tQ ayu tlg selesaikan kan kes aku seblm prsent ari tu..hehehhe

lastly, to apiz a.k.a zulkahirul hafiz..ko mmg byk tlg aku..ko tlg siap kan aku nyer projek tu..trima kasih byk2 tau..kalo xde ko aku mayb kena ambik balik la psm ni sem dpn..huhu...aku xtau nk ckp cm ner dh..huhuhuhu..nant aku tunaikan ape yg aku dh janji..

xlupa jugak kpd family aku yg selalu bg support dr jauh..i luv u all..to yan2 @ zian, teha n amy thx ocz bg contoh report tu..korang nyer report mmg byk membantu aku..dan juga kpd boboi @ ahmad fariz sbb tlg belikan nasi utk aku..hahah..nmpk sgt kan aku busy smpai x mkn nasi ape semua..xde masa nk beli nasi..huhuhu..mmg mcm mayat hidup rasanye.. :P
kpd peah,rin n ayu, aku akan simpan kenangan kita time kt utem ni smpai bila2..



thx all ^_^

Wednesday, June 29, 2011

Penat!!!

dah brapa lama aku x update blog disbbkan aku xtau nk tulis apa dlm blog ni...ari ni aku nk update cikit la..^_^

aku tak nak ckp byk dlm blog ni..just nak ckp aku PENAT ngn org sekeliling aku ni...selama ni aku mmg jenis yg xkesah punya kalo kwn2 nk minta tlg..org suruh buat apa aku buat je tanpa alasan..yela kalo xbuat nant kata aku sombong bagai kan..so aku buat gak even org tu tak  hargai pertolongan aku ni..

kpd DATIN A. DATIN F n DATIN R *tiru ayat kesygan aku kt utem* korang jgn risau ke  ni tak ada kaitanngn korang semua hihihi, aku x penat pn tlg korang semua sbb aku betul2 ikhlas nk tlg..lagipun korang pn selalu tlg aku gak..makasih tau.. ^_*..

ok berbalik kpd tajuk, ari ni aku rasa marah sgt2 n rasa annoying pn ada ngn sorang tu..yela mana tak nye, aku dh PENAT dok handle benda tu smpai aku naik menyampah ngn mamat tu..aku ngn kwn aku, DATIN S rasa cm menyesal lak x ikut plan A kiteorg...kalo x sekarang xyah PENAT2 ngn benda2 cm ni dh...

adik aku pesan "kak lps ni jgn bg muka kt "dorang" sgt..ok  DATIN R lps ni akak tak kan jadi mcm tu lagi...apa yg akak rasa nk buat akak buat je nant, biar la "dorang" nk bermsam muka ngn akak pn..tu la dr awal "korang" xnk dtg then nk tnya tu la tnya ni la..thun dpn aku nk tgk keserabutan korang semua..korang ingt senang ke nk handle benda2 mcm ni..bkn semudah yg anda fikirkan la...lantak la apa yg korang nk kata kt aku lps ni..kalo rasa xnk tgk muka aku chow je aku xkesah pn..

kpd kwn2 diluar sana, anda jgn nk baik hati n bg muka sgt kt org yg x menghargai pertolongan anda tu..sia2 ja nant kalo dh tlg tp dorang kutuk dr belakang... sekian ~~

Sunday, April 24, 2011

S O R R Y

ape maksud tajuk tu ek??? ok cm ni, dlm kol 730 mlm aku kuar pi mkn ngn member aku..then sembang2 ngn die.terkuar la tajuk sem khas ngn LI...pas2 dh lama ckp pasal tu kiteorg pn tgk la kalendar...nk tgk bila sem khas n LI...

sem khas stat bln 6 dan LI stat bln julai(utk kejuteraan saja)..then aku mula la risau math2 aku ngn LI tu..xkan aku nk ambik math2 time aku LI kot??? aku xnk la smbil keja sambil bljr...aku rasa aku xleh nk bwk la kalo cm tu..mest aku failed punya kalo aku ambik math2 time LI tu..kalo nk ambik math2 time LI aku kena keja LI kt melaka atau utem je la..aku xnkkkkkk!!!!! mula la aku TENSION bila aku pkr pasal 2 benda tu...tp kalo LI budak kejuteraan ngn LI budak FTMK x sama ok la aku leh ambik sem khas then trus g LI bln 9 tu...

aku tension smpai aku ajak budak umh ni g tgk wayang..sanggaup aku blanja depa janji depa ni teman aku pi tgk wayang..sbb aku dh tension sangattttttt...tp ada 2 org yg x ikuttt kami td sbb doranng nk stdy..aku sedey gak la sbb dorang x ikut...ingt nk kuar ramai2 la tgk wayang td tp nk buat cm na dorang nk stdy...bkn mcm aku PEMALAS...smpai aku xnk ckp ngn dorang sbb dorang x ikuttttt....kecian dorang....nape yg aku marah sgtttttt aku pn xtau.... kpd yg berkenaan AKU MINTA MAAF BUAT CAM TU NGN KORANG....SORRY SANGATTTTTTTT!!!!!! :(

Thursday, March 31, 2011

HUH LEGA!!!

ari ni bersamaan 31 Mac 2011, aku kena jumpa cik supervisor aku kol 9pagi..tp aku pegi lambat dh..hahaah..ha sbb apa aku lmbat?? sbb semlm aku gila2 siapkan interface utk nk tunjuk kt cik supervisor tu..tido kol 7 lebih then bajet nk bgun pkl 8 tp x sedar langsung alarm bunyi..sedar2 dh nk pkl 9 dh..hahahha..tp smpai bilik cik supervisor,nasib baik la cik tu x membebel sgt bila tgk semua interface aku..dia just ckp "ok la ni..awk teruskan je la"..bila dgr cm tu LEGA rasanya..

p/s:: saja nk buat tulisan besar..hahahahah

Wednesday, March 9, 2011

kesakitan ........

ape yg aku nk merepek ngn tajuk tu erk.. huhuhuhu..mest ade yg fkr pasal bf aku lak kan..hahahha..kalo sape yg fkr cm tu mmg salah..tajuk tu xda kaitan pn ngn kisah cinta aku tu..ok2 dh balik kpd tajuk tu..
KESAKITAN!

sebenarnya, apa yg aku maksudkan tu pasai kesakitan pinggang aku ni..dh hmpir 3 bln kot aku sakit pinggang..seblm ni aku penah bg mak aku urut tp x ok gak..so aku pn biar je la sbb mls nk g check kan..lg satu sbb aku ni x suka mkn ubat..

tp akhirnya ari ni aku buat keputusan pegi klinik gak..aku ditemani oleh housemate aku iaitu ayyukamaz.blogspot.com ..thx ek ayu teman kan aku pg td..kiteorg g dlm kol 11 kot..smpai je MC(melaka sentral ok bkn nk ambik cuti) g beli tiket balik kg dulu..<ni mesti first sbb mak dh call tnya bila nk balik>..then baru la g klinik famili yg dok seberang jln ngn mc tu..

.ni antara perbualan aku ngn dr :-
dr : wanlee??
aku : ye saya
dr : mak u chinese ek??chinese malaysia ke??
aku : mak sy mix chinese siam..ntah la dr..<sambil senyum>
dr : sakit apa??ayh awk??siam thailand??
aku : sakit pinggang..ayh sy siam dr..xlah siam malaysia la..warganegara!
dr : <dr buat muka pelik>berdiri <sambil tnye aku sakit bahagian mane kt pinggang>
aku : <tunjuk bahagian yg aku sakit>
 dr : dh brapa lame sakit??
aku : dh berbulan2 dr.
dr : apa punca awk sakit?
aku : xtau dr..nk duduk pn sakit..nk baring pn sakit..
dr : awk keja ke?? ade angkat benda berat2??
aku : sy student..
dr : student mane
aku : utem..
dr : ok..mayb berkaitan ngn tulang blkg..sy bg awk 2 ubat..<tah apa nama ubat yg dr ni sebut..huhu>
aku : ok..
dr : awk mkn dulu ubat2 ni..mkn everyday..yg ni<xtau nama ubat> mkn selama 15hari, yg ni pula mkn 10hari<yg ni pn xtau apa nama ubat>heheh..kalo x ok gak dtg buat x-ray.. kalo ada apa2 kita operation..
aku : terbeliak bijik mata aku <dlm hati ni dr ni melawak ka apa>..
dr : ok yg tu je..
aku : ok..trima kasih

last2 aku xtau apa punca aku sakit pinggang ni..dh la td mak ayh aku call tnya pasai sakit tu...aku ckp pn cm nk nangis dh..rindu kt family..nk balik kg..balik nant aku kena g cari org urut pinggang aku la.. :(

sekian... 

Monday, February 28, 2011

hebat!!!!!

erm biasala kan kalo deakt2 nk exam ni..kuiz la labtest la midterm la..sakit otak aku bila benda2 cm ni dtg..mencik btl!!!!esk aku ade  2 labtest n 1 midterm..bagus gile kan kalo ari2 ada mcm ni..student blh jd gila aku rasa..semua mereng la kalo dlm 1 hari ada smpai 2 labtest  1 midterm..

tp aku leh lg on9 smbil dgr lagu..sempat plak tu nk meluahkan perasaan dlm blog ni..sbb otak aku ni dh xleh nk trima input dh..kalo stdy pn sama gak la esk tu so baik aku x yah stdy...dh la ngn aku sakit pinggang + sakit pala + xde mood..ni semua sbb PEYOT punye pasal..haish!!!!! 

dh la aku mcm ni kan ada plak MAMAT tu buat aku bengang..mcm la kt sane tu ade satu je atm..rosak abih mood aku mlm ni..benci woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Thursday, February 24, 2011

"bekas yg x hilang2 dlm perhubungan"

napa "bekas" ni x lupus dr hubungan aku ngn dia??? mesti muncul ja "bekas" tu bila2 masa...seblm ni muncul sbb minx hutang, ok la kan sbb "bekas" tu nk minx hutang..tp kdg2 "bekas" tu membuat kan aku tension..dan aku akan gaduh ngn dia sbb kan "bekas" s*** tu...napa semua ni mesti jd dlm perhubungan aku ngn dia??? WHY????? WHY ME?????... baru td "bekas" tu msj balak aku..awat yg ang x abis2 nk ganggu hidup kami berdua...ang bodoh ka apa ha?? ngaji tggi2 smpai sewel ka?? ang sendiri yg ckp balak ang x suka ang msj balak aku!!! yg ang dok gedik2 msj balak aku ni pasai pa...

ang mmg pompuan x guna..suka buat org lain bergaduh..ang kan ramai kwn laki..tnya la kwn laki ang yg lain..xperlu nk tnya balak aku..s****...mmg ang ni "CING MHA MA KERT CHAT2"..

lebih baik ang pegi mampus la pompaun!!! buat semak dunia ja ang hidup pn..buat kucar kacir dlm relationship org lain ja keja ang..nk keja cikai2 dak gak..jd smpai lecturer tp x reti nk pkir..bljr tggi2 keja bagus pn x guna kalo prangai mcm tu...


Sunday, February 13, 2011

PSM ohhh PSM

sem ni budak final year kena projek akhir @ PSM..aku pn kena buat gak tp x buat2 lg..huhuhu..mls btl aku nk ngadap flash lagi..dh la x reti nk buat benda tu...uwawawa..mak tlgggggggggggggggggggggggggggggg....

PSM ni ada dua, PSM I ngn PSM II..utk sem ni kena buat PSM I dimana student kena buat chapter 1-4..aku dh buat chapter 1 siap hntr kt supervisor dh tp disbbkan x brapa pndai nk mngarang so kena la edit balik chpter 1 tu..huhuh..tp x repair2 lg..dh lupa apa yg kena buat...

penyelia aku ckp "awk kena siap kan chptr 1& 2 dulu baru awk leh proceed utk bab design...huhuhu..dh 2 mggu aku x jumpa penyelia aku ni..xtau bila aku nk stat buat PSM aku ni...ni prangai aku..aku ni mls tahap cipan gaban semua la..mls yg semlsnya..

aku risau btl pasai PSM ni ..ntah jd ka tidak la courseware aku kalo asyik dok senang lenang ja..ohhhh tidakkkk!!!!keja lain pn byk yg kena buat tp aku x buat apa pn..hari2 aku on9...

aku harap2 jd gak aku nye PSM walaupn aku buat last minit nant...huhuhu..chaiyok2 wanlee..u can do it!!!!

Wednesday, February 9, 2011

Jalan2 sempena cuti CNY 05.02.11

aku stat cuti 28hb Jan smpai 6hb Feb tp aku cuti lebih satu hari..hahahah..CNY tahun ni jatuh pd ari khamis jumaat bersamaan ngn 3 & 4 Feb 2011 tp sembahyang nya pd hari rabu 2hb Feb..tahun ni aku dpt smbut CNY ngn family dan si dia kt umh aku sendiri..heheh..CNY tahun ni best dr thun lps sbb *****...hahahaha..tu biar aku je la yg tau sbb ape..wakakakka..lg satu tahun ni aku dpt angpaw byk lak tu...huhu..tu paling sonok sekali.. :D

hari first raya cina aku p umh aku ja..2nd <3hb feb> day aku p kutip angpaw ngn sepupu kt umh saudara..heheheh..suka2...3rd <4hb feb> day aku p pdg bsr ngn si dia then p tgk concert kt wat pdg pusing..tgk dr fuu..x best sgt la dr.fuu tu..heheheh..then ari sabtu 5hb feb aku,p'sau,p'bau,ainui,aibau, ngn p'run ikut rombongan org kg p Hatyai..kami p kt ice dome then p jln2 kt Talard Nam..best kt c2 byk mknn..tp time tu dh kenyang so x byk yg aku mkn..hahahah...next time nk p lagi la tp nk p sendiri la senang...ikut suka nk p mana kalo p sendiri =)...ni antara gmbr2 yg kami snap2 time p jln2 ari tu..



comel gila walkvagen ni..warna pink lagi heheh


ni la tket nk masuk Ice Dome tu..harga nya 200bath bersamaan ngn rm20.00 


mamat ni nk gak ambik gmbar ngn tiket dia huhuh


 sejuk gila masuk dlm tu huhuh..suhu dia -15darjah celcius


 walaupn sejuk tp best gak la masuk dlm tu..sbb cantik2 depa bentukan ais tu


 ni abg ngn kakak aku..kt cni pn cantik tempat dia..semua bunga tulip kalo x clap la


kami bersama basikal tua..heheh


ni la talard nam tu..byk mknn kt cni... ^_^


sambil tggu org beli kan tiket kita snap2 dulu heheh


cantik kan 6_^


  taman bunga 


  suka lak aku tgk pic ni


 aku bersama ngn akak aku yg sengal..hehehhe


budak laki ni adik aku..yg seblh dia tu awek dia..kecik ja awek dia..heheh


first pic thun 2011..hehehe..ssh btl nk ada pic ngn mcm ni.. ^ ^

ntah apa2 ja blog aku nih..heheh..aku ni bkn pndai pn nk tulis blog2 ni..erm takat ni ja la aku nk merepek..kalo ada apa2 yg best nant aku akn share ngn semua..bye2 

Tuesday, January 4, 2011

nk duit....

duit..duit..duit...tension aku ckp pasal duit...mcm mana nk ada duit byk ek...ade idea x?best kan kalo ade duit byk ni..leh la byr segala hutang...

byk bisnes login fb dpt duit tu tp x brani aku nk buat..takut rugi...huhuhu..korang ade join x bisnes tu???kalo ade join dpt untung x???

kalo la aku ade duit byk aku nk tlg setel kan hutang bf aku dulu...biar die abis hutang ngn hutang2 die dulu...so time aku hepi la kalo die dh abis hutang...

tp xde duit nk tlg die...bile nk abis bljar???aku nk keja n dpt duit byk2.. :(

bestnye kalo dpt duit cm ni ari2..bile xtau nk dpt mcm ni...

dasar orang tak paham bahasa!!!!

dh masuk 2011 dh kan..ape kabar semua??harap2 baik2 je ek thun 2011 ni..tp except aku ni..huhuhu...aku ingt kan benda yg x baik2 pegi ngn 2010 tp ni tidak, awal 1hb Januari 2011 jam 00.00 dh ade benda yg x baik dlm hidup aku ngn pasangan aku ni....


aku tgk org lain hepi je ngn pasangan masing2..tp nape aku x hepi mcm org lain...nape nk BEKAS ni dtg lg dlm perhubungan aku ngn si dia..ape perasaan korang ek kalo ex bf korang msj bf korang lg???mest ade rase marah gak kan...


pompuan(ex bf aku la)  msj bf aku wish new year..so aku pn bls la msj pompuan tu kate jgn msj/call bf aku lg(aku msj pakai fon bf aku)...byk gak msj yg aku msj ngn minah tu..last2 die kate ok die xkan msj/call bf aku lg sbb bf die pn xsuke die msj bf aku..


tp semlm die masih msj ngn bf aku...ari ni pn msj gak..kate bf die x suke bg die msj bf aku ni ape kes yg dok msj2 lg...bljr je tggi2 tp xde otak nk pkr ke tu bf aku..tau la ko nk minx duit keta..aku dh ckp dh kan just check dlm bnk ko tiap2 bln..ni dok gedik2 msj bf aku pasai pa...keja bagus tp prngai mcm setan pompuan tu...