Sunday, October 2, 2011

NW -product of herbalife-


Just nk share.. ^_^.. meh klik link kt bwh ni.. sebelum ni pinggang gua mmg selalu sakit tp bila pakai produk ni sakit semakin berkurangan.. 





Thursday, July 21, 2011

finally freedom from PSM.. ^_^

lps ni hidup aku dh xda perkataa PSM lagi..sonok btol..huhuhu..ni la muka happy bila dh x payah sibuk2 ngn psm ni...hehhehe..... :D

happy time :P

tanggal 20 Julai 2011 settle lah PSM aku or nama  penuhnya Projek Sarjana Muda..sem dpan aku dh x jumpa dh PSM ni..heheheh..org lain settle benda ni mggu lps lagi (15 Julai 2011) tp aku lmbt cikit la sbb byk yg kena tambah..huhu..mmg penat gila sapa yg ambik psm ni..tambah2 aku ni, dr kampus induk ke kampus bandar aku pegi dlm 1 hari..penat siot...tp aku snggup penat utk siapkan benda alah ni..hahahha..at the end settle sudah psm aku!!!last2 hari yg aku nant2 kan dh tiba..dan ramai yg aku nk ucapkan trima kasih sbb tolong aku siapkan PSM ni..

firstly to my ex-housemate @ roomate -->> peah a.k.a faezah bahron sbb tlg setel kan bab 4 aku ari tu..thx roomate..syg ko.. ^_^..dia byk tlg aku dlm report la..aku xtau apa2 nant dia ajar..roomate yg paling best, suka kecoh2, suka meroyan bersama aku dan byk lagi la..hehhe

second, reen a.k.a fazreen tan..dia ni plak, tlg setel kan aku nyer cd cover..dia pndai cikit bab2 design ni..aku kurang kalo nk design2..hahah..thx so much cik adik..i also luv u.. :). dia gak la yg tlg print kan cd cover aku..

org yg ke-3 plak, mek yu a.k.a nur hidayu..ha dia ni byk bg semangat kt aku..suka bg pendapat yg bernas kt aku..dia tlg tgkan projek aku then dia dpt solution apa problem projek aku tu..then projek aku tu dh function cuma score je aku x dpt buat time present psm 2 tu..heheh..tp apa2 pn tQ ayu tlg selesaikan kan kes aku seblm prsent ari tu..hehehhe

lastly, to apiz a.k.a zulkahirul hafiz..ko mmg byk tlg aku..ko tlg siap kan aku nyer projek tu..trima kasih byk2 tau..kalo xde ko aku mayb kena ambik balik la psm ni sem dpn..huhu...aku xtau nk ckp cm ner dh..huhuhuhu..nant aku tunaikan ape yg aku dh janji..

xlupa jugak kpd family aku yg selalu bg support dr jauh..i luv u all..to yan2 @ zian, teha n amy thx ocz bg contoh report tu..korang nyer report mmg byk membantu aku..dan juga kpd boboi @ ahmad fariz sbb tlg belikan nasi utk aku..hahah..nmpk sgt kan aku busy smpai x mkn nasi ape semua..xde masa nk beli nasi..huhuhu..mmg mcm mayat hidup rasanye.. :P
kpd peah,rin n ayu, aku akan simpan kenangan kita time kt utem ni smpai bila2..



thx all ^_^

Wednesday, June 29, 2011

Penat!!!

dah brapa lama aku x update blog disbbkan aku xtau nk tulis apa dlm blog ni...ari ni aku nk update cikit la..^_^

aku tak nak ckp byk dlm blog ni..just nak ckp aku PENAT ngn org sekeliling aku ni...selama ni aku mmg jenis yg xkesah punya kalo kwn2 nk minta tlg..org suruh buat apa aku buat je tanpa alasan..yela kalo xbuat nant kata aku sombong bagai kan..so aku buat gak even org tu tak  hargai pertolongan aku ni..

kpd DATIN A. DATIN F n DATIN R *tiru ayat kesygan aku kt utem* korang jgn risau ke  ni tak ada kaitanngn korang semua hihihi, aku x penat pn tlg korang semua sbb aku betul2 ikhlas nk tlg..lagipun korang pn selalu tlg aku gak..makasih tau.. ^_*..

ok berbalik kpd tajuk, ari ni aku rasa marah sgt2 n rasa annoying pn ada ngn sorang tu..yela mana tak nye, aku dh PENAT dok handle benda tu smpai aku naik menyampah ngn mamat tu..aku ngn kwn aku, DATIN S rasa cm menyesal lak x ikut plan A kiteorg...kalo x sekarang xyah PENAT2 ngn benda2 cm ni dh...

adik aku pesan "kak lps ni jgn bg muka kt "dorang" sgt..ok  DATIN R lps ni akak tak kan jadi mcm tu lagi...apa yg akak rasa nk buat akak buat je nant, biar la "dorang" nk bermsam muka ngn akak pn..tu la dr awal "korang" xnk dtg then nk tnya tu la tnya ni la..thun dpn aku nk tgk keserabutan korang semua..korang ingt senang ke nk handle benda2 mcm ni..bkn semudah yg anda fikirkan la...lantak la apa yg korang nk kata kt aku lps ni..kalo rasa xnk tgk muka aku chow je aku xkesah pn..

kpd kwn2 diluar sana, anda jgn nk baik hati n bg muka sgt kt org yg x menghargai pertolongan anda tu..sia2 ja nant kalo dh tlg tp dorang kutuk dr belakang... sekian ~~

Sunday, April 24, 2011

S O R R Y

ape maksud tajuk tu ek??? ok cm ni, dlm kol 730 mlm aku kuar pi mkn ngn member aku..then sembang2 ngn die.terkuar la tajuk sem khas ngn LI...pas2 dh lama ckp pasal tu kiteorg pn tgk la kalendar...nk tgk bila sem khas n LI...

sem khas stat bln 6 dan LI stat bln julai(utk kejuteraan saja)..then aku mula la risau math2 aku ngn LI tu..xkan aku nk ambik math2 time aku LI kot??? aku xnk la smbil keja sambil bljr...aku rasa aku xleh nk bwk la kalo cm tu..mest aku failed punya kalo aku ambik math2 time LI tu..kalo nk ambik math2 time LI aku kena keja LI kt melaka atau utem je la..aku xnkkkkkk!!!!! mula la aku TENSION bila aku pkr pasal 2 benda tu...tp kalo LI budak kejuteraan ngn LI budak FTMK x sama ok la aku leh ambik sem khas then trus g LI bln 9 tu...

aku tension smpai aku ajak budak umh ni g tgk wayang..sanggaup aku blanja depa janji depa ni teman aku pi tgk wayang..sbb aku dh tension sangattttttt...tp ada 2 org yg x ikuttt kami td sbb doranng nk stdy..aku sedey gak la sbb dorang x ikut...ingt nk kuar ramai2 la tgk wayang td tp nk buat cm na dorang nk stdy...bkn mcm aku PEMALAS...smpai aku xnk ckp ngn dorang sbb dorang x ikuttttt....kecian dorang....nape yg aku marah sgtttttt aku pn xtau.... kpd yg berkenaan AKU MINTA MAAF BUAT CAM TU NGN KORANG....SORRY SANGATTTTTTTT!!!!!! :(

Thursday, March 31, 2011

HUH LEGA!!!

ari ni bersamaan 31 Mac 2011, aku kena jumpa cik supervisor aku kol 9pagi..tp aku pegi lambat dh..hahaah..ha sbb apa aku lmbat?? sbb semlm aku gila2 siapkan interface utk nk tunjuk kt cik supervisor tu..tido kol 7 lebih then bajet nk bgun pkl 8 tp x sedar langsung alarm bunyi..sedar2 dh nk pkl 9 dh..hahahha..tp smpai bilik cik supervisor,nasib baik la cik tu x membebel sgt bila tgk semua interface aku..dia just ckp "ok la ni..awk teruskan je la"..bila dgr cm tu LEGA rasanya..

p/s:: saja nk buat tulisan besar..hahahahah

Wednesday, March 9, 2011

kesakitan ........

ape yg aku nk merepek ngn tajuk tu erk.. huhuhuhu..mest ade yg fkr pasal bf aku lak kan..hahahha..kalo sape yg fkr cm tu mmg salah..tajuk tu xda kaitan pn ngn kisah cinta aku tu..ok2 dh balik kpd tajuk tu..
KESAKITAN!

sebenarnya, apa yg aku maksudkan tu pasai kesakitan pinggang aku ni..dh hmpir 3 bln kot aku sakit pinggang..seblm ni aku penah bg mak aku urut tp x ok gak..so aku pn biar je la sbb mls nk g check kan..lg satu sbb aku ni x suka mkn ubat..

tp akhirnya ari ni aku buat keputusan pegi klinik gak..aku ditemani oleh housemate aku iaitu ayyukamaz.blogspot.com ..thx ek ayu teman kan aku pg td..kiteorg g dlm kol 11 kot..smpai je MC(melaka sentral ok bkn nk ambik cuti) g beli tiket balik kg dulu..<ni mesti first sbb mak dh call tnya bila nk balik>..then baru la g klinik famili yg dok seberang jln ngn mc tu..

.ni antara perbualan aku ngn dr :-
dr : wanlee??
aku : ye saya
dr : mak u chinese ek??chinese malaysia ke??
aku : mak sy mix chinese siam..ntah la dr..<sambil senyum>
dr : sakit apa??ayh awk??siam thailand??
aku : sakit pinggang..ayh sy siam dr..xlah siam malaysia la..warganegara!
dr : <dr buat muka pelik>berdiri <sambil tnye aku sakit bahagian mane kt pinggang>
aku : <tunjuk bahagian yg aku sakit>
 dr : dh brapa lame sakit??
aku : dh berbulan2 dr.
dr : apa punca awk sakit?
aku : xtau dr..nk duduk pn sakit..nk baring pn sakit..
dr : awk keja ke?? ade angkat benda berat2??
aku : sy student..
dr : student mane
aku : utem..
dr : ok..mayb berkaitan ngn tulang blkg..sy bg awk 2 ubat..<tah apa nama ubat yg dr ni sebut..huhu>
aku : ok..
dr : awk mkn dulu ubat2 ni..mkn everyday..yg ni<xtau nama ubat> mkn selama 15hari, yg ni pula mkn 10hari<yg ni pn xtau apa nama ubat>heheh..kalo x ok gak dtg buat x-ray.. kalo ada apa2 kita operation..
aku : terbeliak bijik mata aku <dlm hati ni dr ni melawak ka apa>..
dr : ok yg tu je..
aku : ok..trima kasih

last2 aku xtau apa punca aku sakit pinggang ni..dh la td mak ayh aku call tnya pasai sakit tu...aku ckp pn cm nk nangis dh..rindu kt family..nk balik kg..balik nant aku kena g cari org urut pinggang aku la.. :(

sekian... 

Monday, February 28, 2011

hebat!!!!!

erm biasala kan kalo deakt2 nk exam ni..kuiz la labtest la midterm la..sakit otak aku bila benda2 cm ni dtg..mencik btl!!!!esk aku ade  2 labtest n 1 midterm..bagus gile kan kalo ari2 ada mcm ni..student blh jd gila aku rasa..semua mereng la kalo dlm 1 hari ada smpai 2 labtest  1 midterm..

tp aku leh lg on9 smbil dgr lagu..sempat plak tu nk meluahkan perasaan dlm blog ni..sbb otak aku ni dh xleh nk trima input dh..kalo stdy pn sama gak la esk tu so baik aku x yah stdy...dh la ngn aku sakit pinggang + sakit pala + xde mood..ni semua sbb PEYOT punye pasal..haish!!!!! 

dh la aku mcm ni kan ada plak MAMAT tu buat aku bengang..mcm la kt sane tu ade satu je atm..rosak abih mood aku mlm ni..benci woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....